Categorii
#tatadeweekend tata de week end tatal.ro ajuta tatii din Romania Tatii sunt mult mai responsabili decat mamele

Cum, de ce ,cat si in ce conditii copilul este incredintat catre tata?

Cum, de ce ,cat si in ce conditii copilul este incredintat catre tata?

Tatal.ro va expune ,stimati Tati,care sunt drepturile tatilor pentru incredintarea catre voi a copiilor. Cum, de ce ,cat si in ce conditii copilul este incredintat catre tata?

Cum, de ce ,cat si in ce conditii copilul este incredintat catre tata?

A se citi si

https://www.tpu.ro/cauta/?keyword=tatal

https://avocatro.net/forum/civil/1736-incredintare-minor-catre-tata

Un tata ne intreaba

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati si pe mine in problema mea care consta in: am divortat de sotie cu care am un copil de 6 ani si jumatate,in hotararea de divort ramasa definitiva si irevocabila,copilul mi-a fost incredintat mie,am platit un executor judecatoresc sa fac executare silita,deoarece copilul se afla la rudele sotiei,aceasta fiind plecata de vreo 4 ani prin Italia,insa executarea a fost oprita deoarece in timpul asta s-a intors sotia din Italia si a deschis un proces de reincredintare a copilului,proces pe care l-a si castigat,hotararea fiind motivata pe faptul ca copilul are nevoie de mama lui,dar nu s-a luat in considerare si faptul ca aceasta nu sta sa se ocupe de copil,eu fiind obligat sa platesc pensie de intretinere dar fara sa mi se faca si mie un program de vizita sau sa mi se acorde alte drepturi asupra copilului.Copilul nu sunt lasat sa il vad desi acesta tine foarte mult la mine,nu sunt decazut din drepturi parintesti sau altceva.Intrebarea mea ar fi,pot deschide un nou proces de incredintare a minorului si tot odata sa cer sa fie audiat si copilul in prezenta unui psiholog,pt ca acesta sufera ca nu are nici un parinte aproape de el,mama in Italia,eu nu sunt lasat sa il vad,si cred cu tarie ca daca ar fi intrebat cu cine vrea sa stea m-ar alege pe mine,mama lasandu-l de la 2 ani jumatate.Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o sugestie….aaa si hotararea in care i-a fost incredintat copilul are peste 6 luni de cand a fost pronuntata.Va multumesc anticipat

Un alt tata ne intreaba

Buna seara,va rog mult sa ma ajutati si sa ma lamuriti
Sunt surdo.mut si fost mea sotie la fel, suntem impreuna de 4 ani si casatoriti de 1 an jumatate.
Acum suntem in proces.
Impreuna avem o fetita in varsta de 1 an si 3 luni care in prezent este la mine si o ingrijesc impreuna cu parintii mei, sotia mea a parasit domiciliu conjugal si fetita, plecand la alt barbat,mentionez ca am mai multe poze cu ei doi si o conversatie, ea sa intors de la acest individ dupa aproximativ o saptamana,acasa la mama ei,iar eu in acest timp am inaintat actele de divort ea acum vrea copilul cu orice pret,este a 2.a oara cand pleaca la alt barbat,prima data am iertat.o deoarece mi.a jurat ca nu se va mai intampla. Nu are servici si nici nu a lucrat niciodata, eu lucrez de 5 ani cu contract de munca.
In 3 luni de cand este departe de noi nu a veniti niciodata sa isi vada copilul
Sa facut ancheta sociala la mine acasa unde sa constatat ca fetita are toate conditiile materiale si morale foarte bune.
Va rog mult sa ma lamuriti este posibil ca fetita sa ramana la ea in conditiile in care ea ne-a parasit desi acum numai recunoaste si vrea copilul cu orice pret este posibil ca instanta sa i.l incredinteze ei.? Nu are servici si alte venituri in afara de indemizatie.
Aceste probe pe care le am se vor lua in considerare.? Am oare sanse sa castig custodia copilului?
Multumesc

O alta persoana ne intreaba

Buna ziua… Va scriu in calitate de matusa adica sora tatalului copilului care are varsta de 3 ani si jumatate. Mama copilului are un handicap Coreea Hulinton. . A abandonat copilul el ramanand impreuna cu tatal si cu mine ca matusa.. Fratele meu urmeaza sa faca divort si custodia copilului….Intrebarea mea ar fi….Mama copilului akum vrea sa ii dam voie sa vina sa vada copilul 4 zile pe luna….e bine ptr copil ? Mentionez ca este fff agitat nu doarme noaptea am ajuns cu el la psihiatru la psiholog dar nu mi s a dat un raspuns daca intrevederea dintre mama care are probleme de sanatate si copil il poate afecta psihic daca ea vine sa il vada celr 4 zile pe luna…..Va rog respectuos a mi se da un raspuns prin email ca aici pe site posibil sa nu mai gasesc unde am intrat si am postat…..O zi buna

Alti au mai intrebat

Pierderea custodiei copilului de catre mama

Mama fuge cu copilul

Cat dureaza un proces pt custodia copilului

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului

Barbati care au castigat custodia copiilor

Custodia copilului in noul cod civil

Incredintarea minorului catre mama

Drepturile tatilor la custodia copiilor

In ce conditii poate primi tatal custodia copilului?

Custodia se acorda tatalui in cazul in care mama:

Ôľ║ nu are posibilitati financiare pentru a-si creste si educa copilul;

Ôľ║ in cazul in care se dovedeste ca este un pericol pentru copil, de exemplu:  are probleme psihice grave care nu-i permit sa ingrijeasca adecvat copilul sau datorita carora il neglijeaza;

Ôľ║ se dovedeste a fi imorala (infidelitate, betie);

Ôľ║ in caz de renuntare din partea mamei.

Daca tatal poate dovedi toate acestea in instanta (indiferent prin ce mijloace) si daca dovedeste ca el poate sa creasca si sa educe copilul atunci va obtine custodia lui.

Se tine cont si de varsta, sexul copilului si cine s-a ocupat de cresterea si ingrijirea lui pana la data depunerii cererii.

De asemenea, se iau in calcul starea de sanatate a copilului si legaturile de afectiune stabilite intre acesta si parinti. In cazul in care se dovedeste ca interesul copilului este de a fi cu tatal, instanta dispune incredintarea lui catre acest parinte.

Chiar daca minorul va ajunge la tata, mama nu isi va pierde complet drepturile parintesti. Parintele caruia autoritatea judecatoreasca i-a incredintat copilul este obligat sa-i permita celuilalt parinte sa pastreze legatura cu minorul, sa-l viziteze, sa comunice cu el si sa participe la cresterea, educarea si pregatirea sa profesionala.

Instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta daca au implinit varsta de 10 ani, va hotari pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.

Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.

Informatiile va sunt oferite DE CEI CARE STIU LEGILE

Un r─âspuns la “Cum, de ce ,cat si in ce conditii copilul este incredintat catre tata?”

ncredintare minor din concubinaj
Incredintarea minorului catre bunici
Cine castiga custodia copilului
Custodia copilului dupa divort
Drepturile tatilor la custodia copiilor
Cat dureaza un proces pt custodia copilului
├Äntr-o lume ideal─â, cei doi p─ârin╚Ťi ar ajunge la un acord amiabil ├«n privin╚Ťa custodiei copilului, astfel ├«nc├ót s─â poat─â colabora ╚Öi s─â ia decizii importante ├«mpreun─â. Cu toate acestea, ├«n realitate, uneori exist─â situa╚Ťii ├«n care se ajunge ├«n instan╚Ť─â pentru a decide cine va avea custodia copilului. ├Än acest articol, vom explora c├óteva dintre condi╚Ťiile ├«n care mama poate pierde custodia copilului.

Neglijen╚Ťa sau abuzul asupra copilului: Dac─â exist─â dovezi c─â mama a neglijat sau a abuzat fizic sau emo╚Ťional copilul, custodia poate fi revocat─â. Neglijarea poate include absen╚Ťa de la ╚Öcoal─â, ignorarea nevoilor medicale sau de igien─â, precum ╚Öi lipsa de aten╚Ťie acordat─â copilului.

Problemele de s─ân─âtate mental─â sau dependen╚Ťa de droguri: ├Än cazul ├«n care mama sufer─â de o tulburare mental─â sever─â sau este dependent─â de droguri, ea poate pierde custodia copilului. Aceast─â decizie se ia deoarece mama poate fi considerat─â incapabil─â s─â ia decizii adecvate pentru bun─âstarea copilului.

Instabilitatea locuirii ╚Öi a situa╚Ťiei financiare: Dac─â mama se confrunt─â cu probleme financiare sau are o instabilitate locativ─â, acest lucru poate fi luat ├«n considerare ├«n procesul de acordare a custodiei. Un mediu instabil poate afecta dezvoltarea emo╚Ťional─â ╚Öi psihologic─â a copilului.

Preferin╚Ťele copilului: ├Än unele cazuri, copilul poate avea preferin╚Ťe clare ├«n ceea ce prive╚Öte cu cine dore╚Öte s─â locuiasc─â. ├Än general, judec─âtorii iau ├«n considerare aceste preferin╚Ťe doar ├«n cazul copiilor mai mari, de obicei peste 12 ani.

Neglijen╚Ťa ├«n ├«ndeplinirea obliga╚Ťiilor p─ârinte╚Öti: Dac─â mama nu ├«ndepline╚Öte obliga╚Ťiile sale p─ârinte╚Öti, cum ar fi pl─â╚Ťile de ├«ntre╚Ťinere sau ├«ngrijirea copilului, aceasta poate duce la pierderea custodiei.

Este important de men╚Ťionat c─â aceste situa╚Ťii nu sunt definitive, iar decizia final─â este luat─â de judec─âtor ├«n func╚Ťie de circumstan╚Ťele specifice ale fiec─ârui caz.

├Än cazul ├«n care p─ârin╚Ťii nec─âs─âtori╚Ťi se confrunt─â cu problema custodiei, aceasta poate fi stabilit─â prin intermediul unei ├«n╚Ťelegeri amiabile sau prin intermediul instan╚Ťei. ├Än cazul unui copil n─âscut ├«n concubinaj, custodia poate fi stabilit─â ├«n mod similar.

Las─â un r─âspuns