Categorii
F─âr─â categorie tatal.ro ajuta tatii din Romania

Despartiti Dar Nu Divortati, Sotia nu ma lasa sa-mi vad copilul

NU MA LASA FOSTA SOTIE SA IMI VAD COPILUL

PROBLEMA

ÔÇ×Buna.
Am 25 de ani si sotia 22 de ani suntem casatoriti,avem o fetita de un an jumate, pana acum am locuit impreuna cu sotia si fetita la parinti mei.Pe parcurs au aparut divergente intre mine si sotia mea deoarece nu-i mai

convenea situatia de acasa si s-a hotarat sa se mute la mama ei impreuna cu fetita.Intrebarea mea este cum as putea sa iau si eu fetita macar 2-3 ore pe zi sa-mi petrec timpul cu ea, sotia neacceptand sa mi-o dea considerand

fetita prorietate personala negandinduse si la sentimentele mele fata de copil.ea accepta doar in prezenta ei si cateva minute in casa scari sau pe strada cateva minute.


vreau si eu drepturile mele de tata daca le am,nu vreau sa iau copilu noapte de langa mama ei doar 2-3 ore pe zi.
Deci aceasta imi este situatia si intrebarea.
Va rog respectos sa-mi dati un sfat.
Va MultumescÔÇŁ

Rautate sau boala?

CE SPUN TATII IN SITUATII SIMILARE

Comentati fiecare aici

CE SPUN PSIHOLOGII SI CEI CARE STIU LEGILE

Psiholog- Va puteti adresa instantei pentru a stabili foarte clar programul clar prin care aveti dreptul sa va consolidati relatia cu copilul. Normal este ca puiul d-vs sa beneficieze de o relatie buna si constanta cu ambii parinti,

indiferent de relatia lor de cuplu. V-as p***ara sa analizati atmosfera si termenii in care ati divortat, participarea familiei dvs. la aceasta actiune cat si modul in care interactionati de atunci cu fosta sotie cand mergeti sa va vedeti copilul. O hotarare judecatoreasca impune niste obligatii in

conformitate cu legea dar nu poate impune o stare de normalitate in relatia dintre doi oameni. Faceti primul pas pentru a schimba tipul de relatie (poate cu ajutorul celor care va cunosc pe amandoi sau al unor specialisti). Daca nu obtineti niciun rezultat veti obtine singur raspunsul la intrebare

desi, pornind de la modul cum ganditi si cum ati formulat intrebarea cred ca exista o mare incarcatura negativa careia i se raspunde similar.

Si raspunsul celui implicat – Multumesc ca santeti aici…dar am o hotatrare judecatoreasca, care nu o pot pune in practica.din protectie ptr copil..asta ar insemna sa iau copilul cu forta , care ar face mult rau copilului,

intrebarea mea se refera la comportamentul mamei, la conditiile absurde impuse , doream o parere la comportamentul ei, imi vad copilul asa cum e doreste si cand ea hotareste , incondiile ei…altfel nuuuu….

VOI CE SFATURI II DATI?

Avem si Facebook

https://www.facebook.com/tatalro-105323411353155

3 r─âspunsuri la “Despartiti Dar Nu Divortati, Sotia nu ma lasa sa-mi vad copilul”

Este o situa╚Ťie dificil─â, dar nu imposibil de dep─â╚Öit. Iat─â c├óteva lucruri pe care le pute╚Ťi face:

├Äncerca╚Ťi s─â discuta╚Ťi cu so╚Ťia dumneavoastr─â despre situa╚Ťie. Explica╚Ťi-i c├ót de important este pentru dumneavoastr─â s─â v─â vede╚Ťi copilul ╚Öi c─â sunte╚Ťi dispus s─â lucra╚Ťi ├«mpreun─â pentru a g─âsi o solu╚Ťie care s─â fie ├«n interesul copilului.
Discuta╚Ťi cu so╚Ťia dumneavoastr─â despre situa╚ŤieSe deschide ├«ntr-o fereastr─â nou─â
http://www.jw.org
Discuta╚Ťi cu so╚Ťia dumneavoastr─â despre situa╚Ťie

Dac─â discu╚Ťiile nu duc la rezultate, pute╚Ťi ├«ncerca s─â solicita╚Ťi o mediere. Un mediator este un profesionist neutru care v─â poate ajuta s─â ajunge╚Ťi la un acord asupra unui plan parental.
Solicita╚Ťi o mediereSe deschide ├«ntr-o fereastr─â nou─â
http://www.probanat.ro
Solicita╚Ťi o mediere

Dac─â nici media╚Ťia nu reu╚Öe╚Öte, pute╚Ťi solicita un ordin judec─âtoresc de vizit─â. Un ordin judec─âtoresc de vizit─â este o hot─âr├óre judec─âtoreasc─â care v─â d─â dreptul s─â v─â vede╚Ťi copilul ├«n mod regulat.
Solicita╚Ťi un ordin judec─âtoresc de vizit─âSe deschide ├«ntr-o fereastr─â nou─â
http://www.ghidulprimariilor.ro
Solicita╚Ťi un ordin judec─âtoresc de vizit─â

Este important s─â v─â aminti╚Ťi c─â dreptul dumneavoastr─â de a v─â vedea copilul este protejat de lege. Dac─â so╚Ťia dumneavoastr─â v─â ├«mpiedic─â s─â v─â vede╚Ťi copilul, ave╚Ťi op╚Ťiuni legale.

Iată câteva sfaturi pentru a vă crește șansele de succes:

Fi╚Ťi calm ╚Öi respectuos atunci c├ónd discuta╚Ťi cu so╚Ťia dumneavoastr─â. Evita╚Ťi acuza╚Ťiile ╚Öi insultele, deoarece acestea vor duce doar la o escaladare a conflictului.
Fi╚Ťi preg─âtit s─â face╚Ťi compromisuri. Este posibil s─â nu ob╚Ťine╚Ťi tot ceea ce dori╚Ťi, dar este important s─â ajunge╚Ťi la un acord care s─â fie acceptabil pentru ambele p─âr╚Ťi.
Documenta╚Ťi totul. P─âstra╚Ťi o eviden╚Ť─â a tuturor ├«ncerc─ârilor dumneavoastr─â de a v─â vedea copilul, inclusiv a orelor, datei ╚Öi locului ├«nt├ólnirilor. Acest lucru v─â va ajuta s─â v─â sus╚Ťine╚Ťi cazul ├«n instan╚Ť─â.
Dac─â sunte╚Ťi ├«ngrijorat de siguran╚Ťa copilului dumneavoastr─â, pute╚Ťi solicita asisten╚Ť─â de la autorit─â╚Ťile locale.

Marius Vicentiu Coltuc, avocatul care lupt─â pentru dreptate

Marius Vicentiu Coltuc este un avocat cu o experien╚Ť─â de peste 17 ani ├«n domeniul dreptului. Este fondatorul cabinetului de avocatur─â Coltuc ╚Öi Asocia╚Ťii, cu sediul ├«n Bucure╚Öti.

Col╚Ťuc este un avocat cunoscut pentru implicarea sa ├«n cazuri controversate, ├«n care a sus╚Ťinut dreptatea ╚Öi lupta ├«mpotriva corup╚Ťiei. A fost unul dintre avocatii care au reprezentat protestatarii din Pia╚Ťa Victoriei ├«n timpul Revolu╚Ťiei din 2017. De asemenea, a reprezentat mai mul╚Ťi oameni de afaceri care au fost acuza╚Ťi de corup╚Ťie ├«n dosarele DNA.

Col╚Ťuc este un avocat pasionat de profesia sa ╚Öi un lupt─âtor pentru dreptate. Este cunoscut pentru discursurile sale ferme ╚Öi pentru criticile sale la adresa sistemului judiciar rom├ónesc.

├Än recentul s─âu podcast, ÔÇ×Justi╚Ťia real─â din Rom├óniaÔÇŁ, Coltuc a vorbit despre corup╚Ťia din sistemul judiciar ╚Öi despre necesitatea reform─ârii acestuia. El a sus╚Ťinut c─â sistemul judiciar rom├ónesc este controlat de politicieni ╚Öi de interesele lor, iar acest lucru duce la nerespectarea legii ╚Öi la abuzarea drepturilor cet─â╚Ťenilor.

Col╚Ťuc este un avocat controversat, dar este ╚Öi un avocat respectat. El este un simbol al luptei pentru dreptate ╚Öi pentru democra╚Ťie ├«n Rom├ónia.

Cât de bun este Marius Vicentiu Coltuc ca avocat?

Este dificil de r─âspuns la aceast─â ├«ntrebare f─âr─â a avea mai multe informa╚Ťii despre cazurile pe care le-a gestionat. Cu toate acestea, exist─â c├óteva indicii care sugereaz─â c─â Coltuc este un avocat bun.

├Än primul r├ónd, are o experien╚Ť─â de peste 17 ani ├«n domeniul dreptului. Acest lucru ├«nseamn─â c─â are cuno╚Ötin╚Ťe ╚Öi experien╚Ť─â ├«n a gestiona o varietate de cazuri.

├Än al doilea r├ónd, a reprezentat clien╚Ťi ├«n cazuri controversate, ├«n care a avut succes. Acest lucru sugereaz─â c─â este un avocat capabil s─â c├ó╚Ötige cazuri dificile.

În al treilea rând, este un avocat pasionat de profesia sa și un luptător pentru dreptate. Acest lucru poate fi un avantaj în anumite cazuri, deoarece poate motiva clientul și poate crește șansele de succes.

Desigur, exist─â ╚Öi posibilitatea ca Coltuc s─â nu fie un avocat at├ót de bun pe c├ót pare. Pentru a ne face o p─ârere mai clar─â, ar trebui s─â analiz─âm mai multe informa╚Ťii despre cazurile pe care le-a gestionat.

Whatsapp 0745150894
https://coltuc.ro/

Desp─âr╚Ťi╚Ťi dar nu divor╚Ťa╚Ťi: So╚Ťia nu m─â las─â s─â-mi v─âd copilul
Separarea de partenerul de via╚Ť─â este o experien╚Ť─â dificil─â, mai ales atunci c├ónd sunt implica╚Ťi ╚Öi copii. Situa╚Ťia devine ╚Öi mai complicat─â atunci c├ónd unul dintre p─ârin╚Ťi refuz─â celuilalt dreptul de a-╚Öi vedea copilul.

Ce se poate face ├«n aceast─â situa╚Ťie:

Dialogul: Primul pas ar trebui s─â fie o discu╚Ťie calm─â ╚Öi sincer─â cu so╚Ťia dumneavoastr─â pentru a ├«n╚Ťelege motivele pentru care v─â refuz─â accesul la copil. Este important s─â asculta╚Ťi cu aten╚Ťie punctul ei de vedere ╚Öi s─â ├«ncerca╚Ťi s─â g─âsi╚Ťi o solu╚Ťie care s─â fie benefic─â pentru to╚Ťi cei implica╚Ťi.
Medierea: Dac─â dialogul nu este posibil sau nu duce la rezultate, se poate apela la un mediator. Mediatorul este un ter╚Ť impar╚Ťial care va facilita comunicarea dintre dumneavoastr─â ╚Öi so╚Ťia dumneavoastr─â ╚Öi v─â va ajuta s─â g─âsi╚Ťi o solu╚Ťie amiabil─â.
Calea legal─â: Dac─â toate celelalte op╚Ťiuni e╚Öueaz─â, se poate apela la calea legal─â. Tribunalul poate stabili un program de vizit─â pentru copil, ╚Ťin├ónd cont de interesul superior al acestuia.
Ce trebuie avut în vedere:

Interesul superior al copilului: Este important ca toate deciziile luate să fie în interesul superior al copilului.
Dreptul copilului de a avea o rela╚Ťie cu ambii p─ârin╚Ťi: Copilul are dreptul de a avea o rela╚Ťie cu ambii p─ârin╚Ťi, chiar ╚Öi dup─â separarea acestora.
Necesitatea de a men╚Ťine o comunicare pozitiv─â cu so╚Ťia: Este important s─â men╚Ťine╚Ťi o comunicare pozitiv─â cu so╚Ťia dumneavoastr─â, chiar dac─â sunte╚Ťi separa╚Ťi. Acest lucru este important pentru a facilita o rela╚Ťie s─ân─âtoas─â a copilului cu ambii p─ârin╚Ťi.
Recomand─âri:

Adresa╚Ťi-v─â unui avocat specializat ├«n dreptul familiei: Un avocat v─â poate ajuta s─â v─â cunoa╚Öte╚Ťi drepturile ╚Öi s─â v─â ofere asisten╚Ť─â juridic─â de specialitate.
Contacta╚Ťi o organiza╚Ťie non-guvernamental─â care se ocup─â de problemele familiei: Exist─â numeroase organiza╚Ťii non-guvernamentale care pot oferi sprijin ╚Öi consiliere ├«n aceast─â situa╚Ťie.
Nu uita╚Ťi c─â binele copilului este cel mai important: Toate deciziile luate trebuie s─â fie ├«n interesul superior al copilului.
Concluzie:

Separarea de partenerul de via╚Ť─â poate fi o experien╚Ť─â dificil─â pentru to╚Ťi cei implica╚Ťi, mai ales pentru copii. Este important ca ambii p─ârin╚Ťi s─â fac─â tot posibilul pentru a men╚Ťine o rela╚Ťie s─ân─âtoas─â cu copilul lor ╚Öi pentru a-i asigura acestuia un mediu stabil ╚Öi iubitor.

avocat COLTUC MARIUS VICENTIU

Las─â un r─âspuns