Categorii
mama poate pierde custodia copilului 2021

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului 2021

mama poate pierde custodia copilului 2021

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului 2021

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului 2021
5 / 5
5

Summary

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului 2021

0 Reviews

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului 2021.Divort Notar in 30 zile. Cel mai rapid si ieftin divort din Romania. Programare rapida.

Vezi aici site ul

Conform Noului Cod Civil noțiunea de custodie, așa cum era ea cunoscuta nu mai exista, si a fost înlocuită cu sintagma autoritate părinteasca. In baza aceleași legi se spune ca in cazul unui divorț autoritatea părinteasca se exercita in comun de ambii soți. Dar exista si excepții

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului

Conform art. 398 Cod Civil, daca exista motive întemeiate, având in vedere interesul superior al copilului, instanta hotăraște ca autoritatea părinteasca sa fie exercitata numai de către unul dintre părinti. Altfel spus, mamei (sau tatălui) ii va fi restrânsă autoritatea părintească numai de către instanta de judecată si numai daca se constata ca anume acțiuni sau comportamente sunt dăunătoare minorului. Atenție, chiar daca părinții se înțeleg ca doar unul dintre ei sa îndeplinească autoritatea părintească, acest lucru se poate constata de către un notar

Conform codului civil obligația de întreținere se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului și, după caz, a cheltuielilor pentru educarea, învățătura și pregătirea profesională, acesta fiind motivul pentru care nu mai poarta denumirea de pensie de întreținere sau pensie alimentara, cum se numea în Vechiul cod civil.

In momentul de fata exista o serie de limite după care părintii se pot ghida in stabilirea sumei datorate si anume: pana la ¼ din venitul net (in mana) în cazul în care întreținerea este datorata pentru un copil, pana la ⅓ pentru doi copii și pana la jumătate pentru 3 sau mai mulți copii.

În practica, de cele mai multe ori, se stabilește întreținerea la nivelul maxim prevăzut de lege dar părinții pot opta si pentru sume mai mari.

Deși teoretic obligația se executa in natura, cele mai multe cupluri aleg să stabilească o suma efectiva de bani – echivalent al unui procent din venitul lunar net al părintelui sau ca echivalent al unei sume de bani pentru o mai ușoară contabilizare a cheltuielilor.

Puteti calcula pensia alimentara minima obligatorie folosind calculatorul de pensie alimentara de mai jos.

Sursa : Cei care stiu legile

2 răspunsuri la “In ce conditii mama poate pierde custodia copilului 2021”

Venit lunar net = ? (venitul lunar net se calculeaza la salariul mediu net din Romania? Daca lucrez in strainatate cum se calculeaza?)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *