Categorii
Cine castiga custodia copilului

Cine castiga custodia copilului

Cine castiga custodia copilului

Cine castiga custodia copilului.Este cea mai grea intrebare a unui parinte divortat.Tatal.ro va invata sa castigati custodia copilului

Decizia de a pune capăt unei relații conjugale poate fi traumatică pentru toți cei implicați, confuză și plină de emoții contradictorii, mai ales atunci când există și copii. Din păcate, relațiile dintre adulți nu funcționează întotdeauna și, atunci când aceștia divorțează, se pot lupta pentru a câștiga custodia copilului. Un părinte bun intenționează să fie prezent în viața copiilor lui cât mai mult timp posibil. Așadar, problemele legate de divorț și custodie nu sunt niciodată simple, mai ales atunci când părinții nu sunt de acord cu privire la împărțirea custodiei.

Cu cine rămâne copilul?

Aceasta este întrebarea pe care orice părinte care luptă pentru custodia copilului vrea să o știe. Deși este imposibil să se prevadă exact cum va decide judecătorul, se poate anticipa că acesta are un singur scop: stabilirea intereselor și nevoilor copiilor.

Mulți părinți consideră că acest lucru este confuz. Nu vor toți părinții ce este mai bine pentru copiii lor? În cea mai mare parte, da. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor contestate privind custodia copilului, judecătorul stabilește ce este cel mai bine pentru cel mic, în ciuda intențiilor bune ale ambilor părinți sau a dorințelor concurente.

Factori care influențează stabilirea custodiei

Orice dovadă confirmată de violență domestică, abuz sau neglijare de către oricare dintre părinți îl poate priva de acesta de custodia copilului. Acuzațiile de abuz sau neglijare aduse de oricare dintre părinți împotriva celuilalt devin relevante.

Capacitatea fiecărui părinte de a asigura nevoile fizice ale copiilor, bunăstarea emoțională și îngrijirea medicală are o pondere importantă în decizia privind încredințarea celui mic. Foarte important este și modul în care vor fi afectați copiii fie prin continuarea acordului actual de custodie, fie prin perturbarea lui.

Nivelul de adaptare și atașament dintre copii și casa lor, mediul școlar și comunitate are o pondere importantă în stabilirea custodiei copilului, așa cum este relevantă locuința fiecărui părinte, respectiv dacă acestea oferă spațiu suficient necesar pentru bunăstarea copilului.

Un răspuns la “Cine castiga custodia copilului”

Bună ziua. Am trăit în concubinaj 12 ani rezultând o fetita de 6 ani. Dintr-o data concubina a trezit fetita din somn și a plecat noaptea la alt barbat, eu aflându-mă la servici la tura de noapte. Acum vrea pensie alimentara dar ea a mai vorbit pe rețelele de socializare cu bărbați. Eu aflând ulterior, copilul nu este în siguranță cu ea. Va rog sa ma ajutați.. Nu pot tine legătură cu copilul de o luna

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version