Categorii
Cum câștigă tatii divorțul in 2024

Cum câștigă tatii divorțul in 2024

Raspunde avocat Coltuc Marius Vicentiu Cum castiga tatal divortul si incredintarea copilului

Cum câștigă tatal un divorț în 2024 în România

În România, legea prevede că ambii soți au drepturi egale în cazul divorțului. Cu toate acestea, există o serie de factori care pot influența modul în care instanța va soluționa un divorț, inclusiv:

Custodia copiilor
Pensia alimentară pentru copii
Revendicări patrimoniale
Custodia copiilor

În cazul divorțului, instanța va stabili cu cine vor locui copiii. În general, instanța va acorda custodia copiilor părintelui care este cel mai capabil să le asigure o creștere și o educație corespunzătoare.

În cazul în care ambii părinți sunt capabili să asigure o creștere și o educație corespunzătoare copiilor, instanța va stabili custodia comună.

Pensia alimentară pentru copii

Părintele care nu are custodia copiilor va fi obligat să plătească o pensie alimentară pentru aceștia. Cuantumul pensiei alimentare se stabilește în funcție de nevoile copiilor și de veniturile părinților.

Revendicări patrimoniale

În cazul divorțului, fiecare soț are dreptul la jumătate din bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Cu toate acestea, există o serie de excepții de la această regulă.

De exemplu, un soț poate fi despăgubit de către celălalt soț pentru contribuția sa exclusivă sau majoritară la dobândirea unui bun.

Factori care pot influența soluționarea divorțului

În afară de factorii menționați mai sus, există o serie de alte factori care pot influența soluționarea divorțului, inclusiv:

Comportamentul soților în timpul căsătoriei
Existența unor violențe sau abuzuri în familie
Existența unor probleme de sănătate mintală sau fizică
Existența unor probleme financiare
Cum poate tatal să câștige un divorț

Pentru a câștiga un divorț, tatal trebuie să dovedească că este un părinte capabil să asigure o creștere și o educație corespunzătoare copiilor. De asemenea, tatal trebuie să demonstreze că are un venit suficient pentru a-și putea întreține copiii.

În cazul în care tatal are probleme de sănătate mintală sau fizică, acesta trebuie să dovedească că acestea nu îl împiedică să fie un părinte capabil.

De asemenea, tatal poate solicita instanței să țină cont de comportamentul mamei în timpul căsătoriei. Dacă mama a fost violentă sau abuzivă față de copii sau față de tata, aceasta poate fi un factor în favoarea tatălui.

Recomandări

Este recomandat ca tatal să apeleze la un avocat atunci când dorește să divorțeze. Avocatul poate oferi consiliere juridică și poate reprezenta pe tata în fața instanței.

Iată câteva sfaturi pentru a crește șansele de a câștiga un divorț:

Documentați-vă cazul
Documentați-vă cazul cât mai bine posibil. Colecționați orice document care poate fi relevant pentru divorț, cum ar fi:

* Certificatul de naștere al copiilor
* Documente care să ateste veniturile dumneavoastră și ale mamei
* Documente care să ateste contribuția dumneavoastră la gospodăria comună
* Documente care să ateste comportamentul mamei în timpul căsătoriei
Cooperați cu instanța
Cooperați cu instanța și urmați instrucțiunile judecătorului. Acest lucru va demonstra instanței că sunteți un părinte responsabil și că sunteți interesat de bunăstarea copiilor dumneavoastră.

Fii prezent la proces
Fii prezent la toate termenele de judecată și participă activ la proces. Acest lucru va demonstra instanței că sunteți interesat de rezultatul divorțului.

Fii sincer și deschis
Fii sincer și deschis cu instanța. Nu încerca să înșeli instanța sau să ascunzi informații relevante.

Lasă un răspuns